Nem vehet részt rajta az alelnök-jelölt

Visszavonták Sarah Palin Irán-ellenes tüntetésre szóló meghívását

Mégsem vehet részt Sarah Palin, az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltje a jövő hétre, az iráni elnök érkezéséhez időzítve New Yorkba meghirdetett tiltakozó gyűlésen, mert a szervezők visszavonták meghívását - jelentette pénteken az amerikai sajtó.

2008.09.20 08:23MTI

A politikus John McCain republikánus elnökjelölttel egybehangzóan azt mondta, hogy a Demokrata Párt fanatikus támogatói gyakorolhattak nyomást a szervezőkre. A szervezők - jelentős zsidószervezetek és az "Állítsuk meg Iránt most" szövetség - közölték, hogy nem erről van szó, mindössze azt szeretnék elkerülni, hogy a tiltakozó akció az amerikai elnökválasztási kampány részévé váljon. 

Az Irán részéről fenyegető veszélyre szeretnénk felhívni a figyelmet, és nem (amerikai) politikusokra - érveltek. Egy nappal az előtt, hogy visszavonták Sarah Palin meghívását, az eredetileg szintén meghívott Hillary Clinton, aki a Demokrata Pártban sokáig versenyben volt az elnökjelöltségért, lemondta részvételét az eseményen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.