Egyre élesebb a helyzet Amerikában

Az Obama-tábor Hillary Clintont veti be Sarah Palin ellen

Hillary Clintont, a keménységéről híres volt first ladyt veti be Barack Obama a republikánusok alelnökjelöltje, Sarah Palin alaszkai kormányzó ellen - értesült a csütörtöki The New York Times.

2008.09.05 17:12MTI

A liberális lap szerint a demokrata elnökjelölt fontos szerepet szán pártja vezető női politikusainak abban, hogy megállítsák a republikánus konvención nagy sikerrel bemutatkozott Palint. Még Joe Biden, Obama alelnökjelöltje is kénytelen volt elismerni, hogy a kormányzónő remek beszédet mondott. Palin csütörtökön megjegyezte, hogy kemény küzdelemre számít, önmagát tréfásan olyan "jéghoki mamaként" jellemezte, akit csak a rúzs különböztet meg egy pitbulltól. 

Az Obama-stáb már hétfőn Floridába küldi Hillary Clintont, aki az elnökjelöltségért folytatott harcban éppen csak alulmaradt Obamával szemben, de a demokrata konvención teljes mellszélességgel kiállt az illinois-i szenátor mellett. A The New York Times szerint Hillary ellensúlyozhatja Palin támadásait (a kormányzónő már beszéde óta is támadta Obamát azon az alapon, hogy nincsen kellő kormányzati tapasztalata) és azt a friss lendületet, amelyet a republikánus kampány kapott a váratlan alelnökjelöléssel. 

A lap megállapította: a McCain-Palin páros nyilvánvalóan a még határozatlan női szavazók, köztük is a "clintonisták" meghódítására törekszik. Az Obama-tábor ez ellen nemcsak Hillaryt akarja felhasználni fegyverként, más demokrata kormányzónőktől is segítséget remél, például az arizonai Janet Napolitanótól vagy a kansasi Kathleen Sebeliustól. Hillary Clinton bevetése az első jele annak, miképpen kíván reagálni a Demokrata Párt a Palin jelentette kihívásra. 

Az újság szerint a megfelelő válaszról még mindig vita folyik, mint ahogy arról is, hogyan nyerhetné vissza lendületét Biden szenátor. Konzervatív kommentátorok szerint a demokratákat sokkolta Palin jelölése, teljes pánikban vannak, és elképzelésük sincsen, milyen választ adhatnának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.