Adrian Sabu

Politikai leszámolásnak tartja őrizetbe vételét a román sajtómágnás

Sarbut adócsalásra, sikkasztásra és pénzmosásra való felbujtással gyanúsítják. Állítólag fantomcégek tucatjait hozta létre.

2015.02.03 11:57MTI

Őrizetbe vették Adrian Sarbut, Románia első sajtómágnását, a piacvezető román tévécsatorna, a Pro TV és a Mediafax hírügynökség alapítóját, akit gazdasági bűncselekményekre való felbujtással gyanúsítanak.

Sarbut kedden rendőrök vitték kihallgatásra a legfőbb ügyészségre, amely várhatóan előzetes letartóztatását is kezdeményezni fogja.

Sarbut adócsalásra, sikkasztásra és pénzmosásra való felbujtással gyanúsítják. Állítólag fantomcégek tucatjait hozta létre olyan "vállalkozók" nevében, akiknek semmi közük a médiához, hogy az általa vezetett sajtótrösztnél dolgozó újságírókat a fantomcégeken keresztül szerzői jogi szerződésekkel fizesse, ahelyett, hogy alkalmazná őket.

Sarbu politikai leszámolásnak minősítette őrizetbe vételét, amely mögött szerinte Victor Ponta kormányfő áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.