Párizsi vérengzés

Netanjahu megemlékezett a párizsi zsidó kóser boltnál

Netanjahu mintegy tíz percig marad a helyszínen, ahol gyertyát gyújtott és elhelyezte a megemlékezés virágait a pénteki túszejtés áldozatainak emlékére. Eközben az emberek a Marseillaise-t, a francia himnusz dúdolták.

2015.01.12 15:09MTI

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn látogatást tett annál a párizsi zsidó kóserboltnál, ahol három nappal ezelőtt négy zsidó túszt megölt az egyik dzsihadista.

Az óriási rendőri védelemmel és külügyminisztere, Avigdor Liberman kíséretében érkező izraeli kormányfőt Bibi, Bibi (becenevének) kiabálásával fogadta a tömeg. Netanjahu mintegy tíz percig marad a helyszínen, ahol gyertyát gyújtott és elhelyezte a megemlékezés virágait a pénteki túszejtés áldozatainak emlékére. Eközben az emberek a Marseillaise-t, a francia himnusz dúdolták.

Az üzlet előtt péntek óta több száz gyertya ég, hasonlóan a terrortámadás többi helyszínéhez és a párizsi République (Köztársaság) térhez.

Netanjahu mintegy ötven ország állam- és kormányfőjével együtt vasárnap részt vett a terrorizmus elleni tömegfelvonuláson, késő este pedig a párizsi nagyzsinagógában méltatatta a francia vezetőket az antiszemitizmussal és terrorizmussal szembeni szilárd kiállásukért, és köszönetet mondott egy muszlim férfinak, aki több zsidónak megmentette az életét a párizsi kóser boltban történt túszejtés idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.