Párizsi vérengzés

Több német városban is tüntettek a terrorizmus ellen

Több német városban is demonstrációt tartottak vasárnap, a terrorizmus elleni párizsi történelmi tiltakozó felvonulással egy időben, a legnagyobb tüntetés Berlinben volt, ahol csaknem 20 ezren gyűltek össze a francia nagykövetség épületénél.

2015.01.11 19:56MTI
Twitter/ChloéLeChat

A német főváros központjában, a Brandenburgi kapunál álló nagykövetségi épületnél a viharos időjárás ellenére 18 ezren jelentek meg a rendőrség becslése szerint. A szervezők 6 ezer résztvevőre számítottak. A tömegben többen francia nemzeti zászlót lengettek, és sokan "Mi mind Charlie vagyunk" feliratú fekete transzparenst vagy tollat, ceruzát tartottak a magasba.

A párizsi vérengzés áldozatainak emléke előtt tisztelgő, a szólásszabadság mellett kiálló demonstrációkat tartottak több más német nagyvárosban is, például Frankfurtban és Münchenben.

A szolidaritási tüntetések sora tovább folytatódik. A Németországi Muzulmánok Központi Tanácsa (ZMD) keddre hirdetett demonstrációt Berlinbe. A megmozdulást támogatja több parlamenti párt, és jelezte részvételét többek között Angela Merkel kancellár. A szociáldemokraták (SPD) egy másik, nagyszabású tüntetés megszervezését is javasolják társadalmi szervezetek részvételével, időpontot egyelőre nem jelöltek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.