Szentség

Vatikáni gyermekeket keresztelt meg személyesen Ferenc pápa

A pápa vasárnap harminchárom csecsemőt részesített a keresztség szentségében a Sixtus-kápolnában Jézus megkeresztelésének ünnepén. Az anyáknak azt mondta: nyugodtan szoptassák meg síró csecsemőiket a szertartás alatt.

2015.01.11 15:10MTI
Fotó: papafrancesco.net

A katolikus egyházfő húsz kislányt, közöttük egy ikerpárt és tizenhárom kisfiút keresztelt meg a Vízkereszt utáni első vasárnap, amikor az egyház Jézusnak a Jordán folyóban való keresztelését ünnepli.

A gyerekek a Vatikánvárosban dolgozó laikusok, közöttük a Vatikáni Múzeum teremőreinek, a Vatikáni Rádió dolgozóinak, a vatikáni csendőrség tagjainak gyermekei voltak.

A gyereksírástól kísért beszédében Ferenc pápa azt hangsúlyozta, hogy a gyerekek vallásos nevelése is mindenekelőtt a szülők példamutatásától függ. Az egyházfő azt mondta az édesanyáknak, nyugodtan szoptassák meg síró gyermekeiket a Sixtus-kápolnában. A pápa azokért az anyákért imádkozott, akik nem tudnak táplálékot biztosítani gyermekeiknek.

Ferenc pápa a misét az oltár felé, a hívőknek hátat fordítva mutatta be az ősi rítus szerint, ahogyan XVI. Benedek szokása volt misét pontifikálni a Sixtus-kápolnában.

A Szent Péter téren délben mondott beszédében Ferenc pápa arra kérte a hívőket, hogy ne csak születésük, hanem megkeresztelésük napjára is emlékezzenek. Az egyházfő emlékeztetett, hogy hétfőn este megkezdi ázsiai látogatását, január 12. és 19. között Srí Lankára és a Fülöp-szigetekre látogat el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.