Air Asia

Megtalálták a tengerbe zuhant indonéz gép farokrészét

A géprészt egy távirányítású, víz alatti eszköz találta meg. A fekete dobozokat még nem lokalizálták

2015.01.07 10:12ma.hu
Forrás: youtube.com

Megtalálták a lezuhant indonéz repülőgép farokrészét, amiben elvben a repülési adatokat és eseményeket rögzítő fekete dobozok vannak.

A géprészt egy távirányítású, víz alatti eszköz találta meg. A fekete dobozokat még nem lokalizálták - közölte Fransiskus Bambang Soelistyo, a mentőcsapat vezetője.

Kedden kiterjesztették az AirAsia légitársaság december végén lezuhant gépe utáni kutatás területét, mivel a háborgó tenger és a rossz időjárás miatt keleti irányba sodródtak a maradványok. A mentési műveletben részt vevők kedden két újabb holttestre bukkantak, így 39-re emelkedett a katasztrófa megtalált áldozatainak száma.

Az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Az indonéz meteorológiai szolgálat vasárnap közzétett elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.