Air Asia

Megtalálták az eltűnt gép roncsait - több holttest a víz felszínén

A 2002 óta működő AirAsia légitársaságnak eddig egyetlen repülőgépe sem zuhant le, mi több, a vállalat az idén elnyerte a világ legjobb fapados légitársaságának a címét.

2014.12.30 11:01MTI
Forrás: youtube.com

Indonéz illetékesek keddi közlése szerint szinte biztosra vehető, hogy megtalálták a tengerben a vasárnap eltűnt utasszállító repülőgép roncsait.

Helikopteres kutatók több holttestet is találtak a víz felszínén, a tetemeket már egy indonéz hadihajóra szállították. A holttesteket azon a tengerrészen fedezték fel, amely felett a repülőt utoljára látták. A gépen 162-en utaztak.

Az AirAsia légitársaság QZ 8501-es járata Surabayából Szingapúrba tartott. A jakartai légi irányítás radarképernyőiről helyi idő szerint vasárnap 6 óra 17 perckor tűnt el. A kapcsolat a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor a gép a Jávai-tenger fölött, Kalimantan (Borneó) és Jáva között repült.

A 2002 óta működő AirAsia légitársaságnak eddig egyetlen repülőgépe sem zuhant le, mi több, a vállalat az idén elnyerte a világ legjobb fapados légitársaságának a címét. Az AirAsia jelenleg az ázsiai kontinens legnagyobb fapados légitársasága.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.