Ukrán válság

Büntetőeljárást indítottak a donyecki és luhanszki szakadár ügyészség 38 munkatársa ellen

Az ukrajnai ügyészségek 38 munkatársa dolgozik az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és luhanszki "népköztársaságok" területén, ellenük büntetőeljárást indítottak.

2015.01.05 16:36MTI
Fotó: archív

Ezt hétfőn jelentette be Vitalij Jarema ukrán főügyész a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség internetes oldalán olvasható jelentés szerint.

Vitalij Jarema hétfőn a kelet-ukrajnai műveleti területre utazott, hogy találkozzon a Donyeck és Luhanszk megyei ügyészségek személyi állományával, valamint a katonai ügyészekkel.

"A megszállt területen maradt ügyészségi munkatársak - 38 ember, 23 a luhanszki, 15 pedig a donyecki ügyészségtől – a terroristák oldalán álltak munkába, és az úgynevezett donyecki és luhanszki népköztársaság ügyészi feladatait látják el. Ennek megfelelően bűnvádi eljárást indítottunk ellenük" – közölte sajtótájékoztatóján Vitalij Jarema.

Az ukrán hadsereg úgynevezett "terrorellenes műveletet" indított áprilisban a szakadár kelet-ukrajnai területek ellen. A konfliktusban az ENSZ adatai szerint 4700 ember halt meg, több mint 10 ezer pedig megsebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.