Nincs újév!

Putyin nem engedi szabadságra a minisztereket

Az orosz kormány tagjainak a gazdasági válság miatt az ünnepek alatt is dolgozniuk kell.

2014.12.27 21:00ma.hu

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön egy, az orosz közszolgálati televízió által is közvetített kormányülésen bejelentette, nem engedi, hogy a miniszterek kivegyék a szokásos év végi szabadságukat.  „A kormány és a minisztériumok tisztviselői nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen hosszú időre szabadságra menjenek – legalábbis az idén biztos nem” – hangoztatta.

Oroszországban az újév és a január 7-én tartott ortodox karácsony az év legfontosabb ünnepének számít, ilyenkor a helyi vállalatok dolgozói általában kéthetes szabadságot vesznek ki. Igen ám, csakhogy az alacsony olajárak és a nyugati országok ukrán válság miatt életbe léptetett szankciói az elmúlt hónapokban a tönk szélére sodorták az országot. A rubel dollárhoz viszonyított árfolyama az év végégre ötven százalékot esett, és a gazdaság hat év után újra recesszióba süllyedhet.

Az Orosz Központi Bank csütörtökön jelentette be, hogy az ország készpénztartalékai 2009 augusztusa óta először 400 milliárd dollár alá csökkentek. A z elmúlt hetekben 17 százalékra növelték a jegybanki alapkamatot, és dollár illetve euróhiteleket ajánlottak fel az orosz exportőröket támogató bankoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.