Netfüggőség

Nemzetközi összefogás az internetes drogkereskedelem ellen

Az Europol akciójában 17 embert tartóztattak le és több weboldalt is bezárattak.

2014.11.08 12:30ma.hu

Ahogy arról több a nemzetközi sajtó is beszámolt, egy nemzetközi rendőrségi akció keretében nemrég kézre kerítették Blake Benthall-t a Silk Road 2 nevű online drogpiac feltételezett üzemeltetőjét. Az összehangolt razziák során számos más drog- és feketekereskedelemmel foglalkozó internetes piacteret is bezárattak, és több mint egy tucat gyanúsítottat állítottak elő a hatóságok.

The Verge

Az európai bűnüldöző szerveket tömörítő Europol pénteken számolt be az Operation Onymous fedőnevű akció részletes eredményeiről. A művelet előkészítésében és végrehajtásában az Eurojust, az FBI, az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma és más ügynökségek is részt vettek. Az Europol közleménye szerint 17 drogkereskedőt és weboldal-adminisztrátort fogtak el, és közel 410, a "darknetben" eldugott szervert kapcsoltak le. Az akció során a hatóságok több mint egymillió dollár értékű bitcoint, valamint 225 000 dollár értékű "készpénzt, drogot, aranyat és ezüstöt" is lefoglaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.