Hazudtak?

Közösségi finanszírozásból perel a Bitcoin állítólagos kitalálója

Dorian Nakamoto a Newsweek nevű újsággal pereskedik, mert azt írták róla, hogy ő áll a virtuális valuta mögött.

2014.10.18 15:00ma.hu

Újabb per elé nézhet a Newsweek. Az amerikai hetilapot egy Dorian Nakamoto nevű férfi akarja bíróság elé citálni, mert idén márciusban azt írták róla, hogy ő a Bitcoin atyja. Nakamoto azonnal cáfolta a hírt, most pedig az interneten gyűjti a pénzt, hogy beperelhesse az újságot.

A 65 éves férfi azt sérelmezi, hogy a Newsweek nem vonta vissza a tavasszal megjelent cikket. Jogi képviseletét a Dorian Nakamoto Legal Defense Fund nevű oldalara befolyó felajánlásokból szeretné finanszírozni, a készpénzben és a bitcoinban érkező támogatásokat egyaránt örömmel fogadja.

Nakamoto egy „Newsweek Lied” (A Newsweek hazudott) nevű weboldalon részletesen ismereti a lap csúsztatásait, amelyek között a hibás tényállítások mellett állítólag önkényesen megváltoztatott és hamis nyilatkozatok, idézetek is szerepelnek. A kaliforniai férfi korábban azt nyilatkozta, hogy a cikket jegyző Leah McGrath Goodman erősen vitatható, etikátlan módszerekkel jutott hozzá a személyes adataihoz. Ráadásul, mivel ezek nyilvánosságra is hozta, komoly kellemetlenségeket okozott Nakamotónak,  akinek egy ízben például autóval kellett elmenekülnie az őt üldöző riporterek elől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.