Ismeretlen okok

Rejtély: meghalt a 28 éves bitcoinos tőzsdevezér

Rejtélyes körülmények között vesztette életét a First Meta Bitcointőzsde alapítója. Radtke halála újabb fejezet a Bitcoin és a bankszektor körüli hisztériának.

2014.03.07 09:06ma.hu

A 28 éves, amerikai születésű Autumn Radtkét szingapúri otthonában találták holtan még február utolsó napján.

A First Meta vezérigazgatójának halála kapcsán Douglas Abrams, a cég elnöke interjút adott a The Wall Street Journalnak, amiben elmondta, a vállalat dolgozóit megrázta Radtke halála, melynek körülményeit még mindig vizsgálják.

Fotó: LinkedIn

Radtke korábban az Apple tech-óriással is együttműködött, felhőalapú szoftvereket vezettek be például a Johns Hopkins Egyetemen, és olyan startup cégeknél dolgozott, mint az Xfire és a Geodelic Systems.

Radtke rejtélyes halála csak egy újabb fejezet az utóbbi időben a Bitcoin és a bankszektor körüli hisztériának. Múlt héten a legnagyobb Bitcoin-tőzsde, a Mt.Gox omlott össze, közel 500 millió dollár értékű kárt okozva, miközben - az online fizetőeszközhöz ugyan nem köthető - pénzügyi nehézségek életeket követeltek a JPMorgannél, a Deutsche Banknál és a Zurich Insurance Groupnál.

A pénzügyi szektorhoz köthető öngyilkosságok nem ritkák a gazdasági bizonytalanság idején, elég csak az 1987-es összeomlásra vagy a Nagy Gazdasági Világválságra visszaemlékezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.