Hiba lenne

Barroso Kelet-Európa haragjától óvja Londont

"Még a leggazdagabb, legbüszkébb európai nemzet sem reménykedhet abban, hogy egymaga befolyásolhatja a globalizáció folyamatát".

2014.10.20 09:11MTI

José Manuel Barroso szerint súlyos hibát követne el a brit kormány, ha a bevándorlás és egyéb európai uniós alapelvek megkérdőjelezésével magára haragítaná közép- és kelet-európai szövetségeseit.

Az Európai Bizottság leköszönő elnöke, aki az egyik legtekintélyesebb londoni politikai elemzőműhely, a Királyi Külügyi Intézet - székháza után közkeletű nevén a Chatham House - fórumán összegi véleményét hétfő esti előadásában Nagy-Britannia és az EU viszonyrendszeréről, a beszédéből előzetesen ismertetett részletek szerint figyelmezteti Londont arra is, hogy ha Nagy-Britannia otthagyná az Európai Uniót, gyakorlatilag elveszítené befolyását a világpolitikában.

"Még a leggazdagabb, legbüszkébb európai nemzet sem reménykedhet abban, hogy egymaga befolyásolhatja a globalizáció folyamatát" - hangsúlyozza Barroso.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.