Euroövezet

Barroso szerint nem lesz recesszió az euróövezetben

Londoni pénzügyi elemzők szerint a rendkívül gyenge növekedési és inflációs környezetben ugyanakkor csak idő kérdése, hogy az eurójegybank (EKB) mikor kényszerül a teljes körű mennyiségi enyhítés elkezdésére.

2014.10.19 14:50MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

José Manuel Barroso a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: nem hiszi, hogy a valutaunióban visszatérne a recesszió. A hamarosan leköszönő bizottsági elnök szerint az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a fejlett ipari gazdaságok alkotta OECD előrejelzései egyaránt a korábban vártnál gyengébb kilábalási ütemet valószínűsítenek az euróövezetben, recessziót azonban nem.

Az euróövezet gazdasága növekedni fog, óvakodni kell azonban az elbizakodottságtól, és szigorúbb reformintézkedésekkel kell javítani a gazdasági hatékonyságot - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.