Mekiben toboroznak

Halálra ítélték a gyilkos szektatagokat Kínában

A Church of Almighty God nevű vallási csoport két tagja egy gyorsétteremben vert agyon egy nőt.

2014.10.12 09:00ma.hu

A Xinhua News Agency szombaton jelentette, hogy Kínában halálra ítélték egy vallásos szekta két tagját, akik májusban agyonvertek egy nőt Zhaoyuan város egyik gyorséttermében. Zhang Fan és apja Zhang Lidong azért támadtak rá a nőre, mert nem volt hajlandó csatlakozni a Church of Almighty God nevű vallási csoporthoz. Három társukat hét évtól életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte az ügyben eljáró Yantai középfokú népi bíróság.

Zhang Fan, Zhang Lidong és társaik május 28­-án este próbáltak új tagokat toborozni a kelet­-kínai város egyik McDonald's­-ában. Telefonszámokat gyűjtöttek, majd heves veszekedés robbant ki köztük és egy Wu Shuoyan nevű fiatal nő között, aki a kisfiával vásárolt vacsorázott az étteremben.

A vita során Zhang egy székkel fejbe vágta, majd ütlegelni kezdete Shuoyant. A verekedésbe az apja is beszállt: egy felmosófával ütötte és rugdosta az áldozatot, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.