Kórházban a seriffhelyettes

Újabb ebolás lehet Texasban

Kórházba szállítottak szerdán egy texasi seriffhelyettest, aki járt abban a lakásban, ahol a Dallasban Ebolában elhunyt libériai Thomas Eric Duncan lakott.

2014.10.09 07:05MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A Dallas megyei Frisco városban élő rendőrnél, aki "valamilyen módon érintkezésbe lépett" Duncan családtagjaival, több, az Eboláéra emlékeztető tüneteket észleltek.

A szerdán elhunyt Duncan volt az első, aki behurcolta a kórt az Egyesült Államokba. Az egészségügyi szakemberek szerint a kockázat szintje alacsony, s a meg nem nevezett férfit elővigyázatosságból különítették el. A laboratóriumi vizsgálatok eredményére legalább két napig várni kell.

A hétvégétől az Egyesült Államok keleti felének öt legnagyobb nemzetközi repülőterén szűrni fogják az Ebola-sújtotta nyugat-afrikai országokból érkezett utasokat. Egyebek között kézi szkennerrel fogják megvizsgálni a beutazók testhőmérsékletét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.