Iszlám Állam

A Facebookon fenyegettek meg egy amerikai katonát

Fenyegető üzeneteket kapott a Facebookon fiával együtt egy, az amerikai légierőnél szolgáló katona, miután az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet arra szólította fel követőit, hogy a közösségi médián keresztül vegyék célba a fegyveres erők tagjait.

2014.10.07 19:43MTI
freedigitalphotos.net/patrisyu

A Fox News a katonai hírszerzés egy közleményére hivatkozva jelentette: az IÁ arra mozgósít, hogy a közösségi média segítségével szimpatizánsaik azonosítsák be a fegyveres erőkben szolgálók családtagjait, kutassák fel otthonaikat és mészárolják le őket.

A haderő parancsnoksága éberségre szólította fel a katonákat és arra, hogy szűkítsék az internetes profiljukhoz való hozzáférést.

A televíziónak egy elhárító elmondta, hogy a légierő egyik katonája - aki felvételeket töltött fel a Facebookra az IÁ elleni légicsapásokról - és annak tizenéves fia szeptember végén dzsihadista tartalmú fenyegető üzenetek áradatát kapta. A megfélemlítésnek szánt üzenetek küldését a Twitteren hangolták össze az akció részvevői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.