Ukrán válság

Oroszbarát erők: nem reális Luhanszk megye határának megváltoztatása

Nincs realitása annak, hogy megváltoztassák a kelet-ukrajnai Luhanszk megye határát Andrej Purgin, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság első miniszterelnök-helyettese szerint.

2014.10.07 09:39MTI
Forrás: Wikipédia

A politikus a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozott kedden arról a határozattervezetről, amelyet előzőleg Petro Porosenko ukrán elnök javasolt elfogadásra a parlamentnek, Hennyagyij Moszkal, Luhanszk megye állami közigazgatási vezetőjének előterjesztése alapján. A határozattervezet Luhanszk megye határának megváltoztatásáról és a rend megteremtéséről szól a régióban.

Ruszlan Knyazevics, az államfő parlamenti megbízottja kifejtette: a területek irányításához és életképességéhez szükség van arra, hogy megváltoztassák Luhanszk megye jelenlegi határát, és egyesítsék azokkal a területekkel, amelyek a kijevi hatóságok ellenőrzése alatt állnak.

Andrej Purgin ezzel kapcsolatban kijelentette: "Ezek a külső szemlélőnek szánt jogi játszmák. A kijevi hatóságok a törvényekkel, szabályozásokkal és politikai játékaikkal csupán a homokba dugják a fejüket. Ennek kevés köze van a valósághoz" - tette hozzá.

"Olyan törvényeket fogadhatnak el, amilyet akarnak, egyesíthetik (a kelet-ukrajnai) Dnyipropetrovszk megmaradt részeit, megyei központtá nyilváníthatják Mariupolt. A gyakorlatban azonban semmi sem változik majd" - hangsúlyozta az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság első miniszterelnök-helyettese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.