Washingtonban

Hadirokkant veteránok: emlékművet avatott Obama

Az új emlékhely egy gránitból és üvegből megalkotott, csillag alakú szökőkút, amelybe egy örökmécsest is elhelyeztek.

2014.10.06 08:17MTI

A hadirokkant veteránok az állhatatosság és a jellem példaképei, egy olyan nemzet képviselői, amely sohasem adja fel - jelentette ki vasárnap Barack Obama amerikai elnök az amerikai főváros legújabb veterán-emlékművének avatásán.

Az új emlékhelyet, amely egy gránitból és üvegből megalkotott, csillag alakú szökőkút, amelybe egy örökmécsest is elhelyeztek, az amerikai történelem folyamán maradandó testi sérüléseket szenvedett katonák tiszteletére hozták létre.

Az amerikai kongresszus és a botanikus kert között elhelyezkedő emlékmű felállításához szükséges összeg előteremtésére még a 90-es évek végén kezdték meg az adakozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.