Iszlám Állam

Egyiptomnak kulcsszerep jut az IÁ elleni harcban

Az azonban, hogy konkrétan milyen szerepet kíván vállalni a terroizmus elleni küzdelemben, továbbra sem világos.

2014.09.13 16:37MTI

Egyiptomnak kulcsszerepet kell betöltenie az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni harcban - közölte szombaton John Kerry amerikai külügyminiszter Kairóban.

Az egyiptomi kollégájával, Számeh Sukrival közösen tartott sajtótájékoztatója előtt Kerry találkozott az Arab Liga főtitkárával, Nabíl el-Arabival és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel is, akikkel a Szíria mintegy harmadát és Irak több tartományát is uralma alatt tartó IÁ elleni közös erőfeszítésekről tárgyalt.

Egyiptom már korábban feltétlen támogatásáról biztosította a térségben erősödő terror elleni nemzetközi összefogást, az azonban, hogy abban milyen szerepet kíván vállalni, továbbra sem világos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.