Pedro López

Szabadlábon van a világ legkegyetlenebb sorozatgyilkosa

Pedro López több mint 350 gyilkosságot vallott be, amikor elkapták. 110-et bizonyítottak rá, az áldozatai mind 9-12 éves lányok voltak.

2014.09.07 11:07ma.hu
freedigitalphotos.net/sakhorn38

53 áldozatának maradványait találták meg egy tömegsírban az Andokban. A történetét akkor ismerte meg a világ, amikor 1980-ban egy amerikai újságíró interjút készített vele a börtönben.

És a csavar: Pedro Lópezt 1998-ben 50 dollárnak (kb. 12 ezer forint) megfelelő óvadék ellenében szabadon engedték, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, de 2002 óta újra körözik egy friss gyilkosság miatt. Ha még él, most 65 éves - számolt be az ép ésszel nehezen felfogható történetről az Index.

López a gyilkosságait három országban, Kolumbiában, Ecuadorban és Peruban követte el, a szabadulását annak köszönhette, hogy meglehetősen kaotikus módon ítélték el, toloncolták ki és nyilvánították őrültnek, illetve épelméjűnek a három országban.

1994-ban, miután 14 évet ült egy szigorúan őrzött börtön magánzárkájában Ecuadorban, szabadon engedték, de rögtön le is tartóztatták, mint illegális bevándorlót, és kiadták Kolumbiának. Itt egy elmegyógyintézetben töltött még 4 évet, amikor a pszichiáterek épelméjűnek deklarálták, majd óvadék ellenében szabadon engedték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.