NATO-csúcs

Nemzetközi összefogás az iraki muszlim szélsőségesek ellen

Az Egyesült Államok nemzetközi összefogás kialakításán dolgozik annak érdekében, hogy visszaszorítsák Irakban a muszlim szélsőségeseket.

2014.09.05 12:46MTI
Fotó: Facebook/Ikhram Pradipta

John Kerry amerikai külügyminiszter szerint ennek a formálódó nemzetközi katonai koalíciónak olyan támadásokat kell intéznie az Iszlám Állam nevű, valamint egyéb terrorszervezetek ellen, amelyek megakadályozzák, hogy e szélsőségesek területeket tudjanak saját uralmuk alá hajtani. Támogatást kell nyújtani az iraki biztonsági erőknek, valamint mindazoknak, akik hajlandóak fellépni a fanatikusok ellen, anélkül azonban, hogy ez a nemzetközi koalíció közvetlenül katonákat küldene a helyszínre - hangsúlyozta az amerikai diplomácia irányítója.

"Azt gondolom, mindenki számára ez jelenti az átléphetetlen határt: katonáink ne lépjenek Irak földjére" - fogalmazott Kerry.

Az alakuló alkalmi katonai koalícióban a dolgok eddigi állása szerint az Egyesült Államok mellett Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Kanada, Ausztrália, Törökország, Olaszország, Lengyelország és Dánia venne részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.