Az alapkövet már letették

Fejlesztő és rehabilitációs központ létesül Agárdon

Több mint kétmilliárd forintból valósul meg fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére és rehabilitációra alkalmas központ a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén, melynek a héten tették le alapkövét.

2014.08.29 17:55MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Deák Csaba, a sportiskolát üzemeltető Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a beruházást az Európai Unió és a magyar állam 2,25 milliárd forinttal száz százalékos intenzitás mellett támogatta, melyből 2015 szeptemberéig egy Európában is egyedülálló fejlesztő központ épül meg.

Az új létesítményben fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére egyaránt lesz lehetőség.

A gyermekek esetében egyedülálló diagnosztikai centrumot hoznak létre, hogy minél előbb, még iskolás kor előtt megkezdhessék velük a speciális munkát, és esélyt adjanak számukra a lehető legteljesebb életet élni. Deák Csaba hozzátette, terveik szerint évente 1500 gyermeket tudnak fogadni, és kialakítanak szálláshelyeket is az őket kísérő családtagok számára.

A felnőttek esetében a regionális szervekkel együttműködve évi 200 fős részvétellel számolnak. Kialakítanak egy ability-parkot és egy próbalakást, ahol a megváltozott képességű emberek tanulhatják meg a számukra szükséges eszközök, például kerekesszék használatát.

Az agárdi telepen lehetőséget biztosítanak vízhasználatra is, és beszereznek parakenukat, parakajakokat és paravitorlást is, melyet a mozgássérültek is tudnak használni. Fejlesztik a tornacsarnokot és a hozzá tartozó szállásokat is, ahol egyszerre több mint harminc kerekesszékes sportolónak tudnak lehetőséget biztosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.