Iraki lázadás

Nincsenek veszélyben magyarok Irakban

Az országban tartózkodó magyarok nem a veszélyes régiókban tartózkodnak.

2014.08.13 22:35MTI
Forrás: Wikipedia

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szóvivője közölte: Irak jelenleg veszélyesnek számító részén, az Iszlám Állam által ellenőrzött területen a tárca ismeretei szerint nincsenek magyarok.

Magyarok a kurdisztáni régióban és a siíták által lakott déli részeken vannak, és ezek biztonságosabb területek - magyarázta. Hozzátette: voltak olyanok, akik konzuli segítséget kértek Irakban, és ezt meg is kapták, jelenleg nincs olyan folyamatban lévő ügy, amelyben valaki most várna konzuli segítségnyújtásra.

Nagy Anna arra is kitért, hogy a jövőben nyílik meg az új magyar konzulátus az északi Erbíl városában, az előkészületek jelenleg is tartanak, ezt az országban uralkodó helyzet egyelőre nem befolyásolja, hiszen Erbíl térsége nem tartozik Irak igazán veszélyes részei közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.