Járvány

Meghalt az Ebolával megfertőződött spanyol misszionárius

Ebola-vírus okozta fertőzésben elhunyt kedd reggel az a spanyol misszionárius, aki Afrikában fertőződött meg a járvánnyal - jelentették be a spanyol egészségügyi hatóságok.

2014.08.12 11:46MTI
Fotó: Facebook/Ebola Safety & News Alerts

"Miguel Pajarest reggel 9 óra 28 perckor érte a halál" - tudatta a madridi III. Károly kórház szóvivője.

A 75 éves férfi, akit csütörtökön helyeztek karantén alá egy madridi kórházban, Libériában fertőződött meg. A férfi misszionáriusként dolgozott az afrikai országban.

A madridi egészségügyi minisztérium közlése szerint a férfi a hét végén kezelést kapott az Egyesült Államokban kifejlesztett, ZMapp elnevezésű kísérleti Ebola-gyógyszerrel. A kórház ezt nem erősítette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.