Komoly előrelépés

Pedofilt buktatott le a Google

Egy 41 éves férfi került őrizetbe miután a rendőrség a Google segítségével tudomást szerzett róla, hogy szexuális tartalmú képeket küldött kiskorúakról e-mailben egy barátjának.

2014.08.05 21:06ma.hu
Google

A Google által kifejlesztett szoftverprogram ellenőrzi a levelezést és a csatolt képeket is. Ha a program gyanús képet talál azt rögtön továbbítja egy gyermekvédelmi szervezetnek, akik ezt követően kivizsgálják az esetet, majd ha szükséges intézkednek. Ez történt Texasban is, ahol egy 41 éves szakácsként dolgozó férfi bukott le gyermek pornográf képekkel.

A férfi gyanús képek küldött egy ismerősének, a rendszer jelzett és a rendőrség átkutatta az illető házát. A házkutatás során több képet és videót is találtak, melyek gyermekeket ábrázolnak.

A program működése egyébként automatikus, azaz csak akkor nézi meg a leveleket valaki személyesen, ha azt a rendszer jelenti. A Google 2008-ban fejlesztette ki a programot, miután sokan kritizálták a vállalatot, hogy nem tesz eleget az internetes pedofília visszaszorításáért.

A múlt hónapban a Google közzétette, hogy legalább 600 pedofíliával gyanúsítható embert, köztük tanárokat és orvosokat leplezett le hasonló módszerrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.