Megmutatjuk, mi változott

Megváltozott a Google logója - feltűnt ez valakinek?!

Nap mint nap találkozhatunk ötletes, "megdizájnolt" logókkal a Google nyitóoldalán, amikor valamilyen nevezetes nap vagy évforduló van, de az feltűnt valakinek, hogy közben az eredeti logót is megváltoztatták?

2014.05.29 08:29ma.hu

Nem csoda, ha csak néhány nagyon megszállott felhasználó vette észre, hogy a Google nemrég szép csendesen megváltoztatta a logóját, a különbség akkora, hogy ha egymás mellé tesszük a két képet, még akkor is csak meresztgethetjük a szemünket, hogy mi is történt. A trükk akkor lepleződik le, ha a "before-after" logókat egymásra helyezzük, bár így meg aligha érthető, mi volt a változtatás apropója.

Szóval figyeljenek és ámuljanak: a "g" betű 1 pixellel balra került, a mellette álló "l" pedig eggyel jobbra és eggyel lefelé, így most már teljesen egyvonalba került az e-vel. Hogy ki szúrta ki a szintbeli eltérést az utolsó két betű közt és főként miért zavarta ennyire, nem tudjuk, mindenesetre a változtatás megtörtént, és egy másik sasszemű felhasználó még azt is felfedezte, hogy némi színváltozás is történt, ami szabad szemmel nem is látható, de egy képszerkesztővel ellenőrizhető: valóban nüansznyi különbségek vannak a színkódokban.

A Google szerint az új megjelenés tisztább és böngészőbarátabb.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.