Ukrán válság

Folytatódtak a katonai mozgósítás elleni tiltakozások Kárpátalján

Hídlezárásokkal és útblokáddal tiltakoztak a részleges mozgósítás ellen szerdán is három település lakói Kárpátalján.

2014.07.30 16:20MTI
Illusztráció: YouTube/tvzikua

A huszti járási Visk nagyközség mintegy 100 lakosa lezárta a Tisza-hidat, megbénítva ezzel egy fontos közút forgalmát. A szomszédos Nagyszőlősi járásban Magyarkomját (Veliki Komjati) településen a tiltakozó helyi lakosság a falu központi hídját zárta le, míg az Ilosvai (Irsava) járás Cserhalom (Dubrivka) nevű községének lakói az Ilosvát Beregkisfaluddal (Szilce) összekötő úton emeltek útzárat - adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A jelentések szerint a tiltakozók mindhárom helyszínen azt követelték, hogy a hatóságok állítsák le a civilek mozgósítását Kárpátalján és a rendvédelmi szervek állományát vezényeljék a kelet-ukrajnai háborús övezetbe.

A mozgósítással kapcsolatos rémhírek terjedésének megakadályozása és a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében Valerij Luncsenko, Kárpátalja megye kormányzója szerdán elrendelte, hogy az illetékes hatóságok kezdjenek hatékony felvilágosító kampányt a megye településein. A kormányzó ingyenesen hívható telefonos forró vonal létesítéséről is intézkedett, ezen mostantól mindenki azonnali tájékoztatást kaphat a részleges mozgósításra vonatkozó kérdéseket illetően - közölte a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal sajtószolgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.