Gázai konfliktus

Tűzszünet: Izrael hosszabbít, a Hamászról még nincs hír

Jeruzsálemi kormányforrások szerint Izrael szombaton kora este elfogadta, hogy a reggel életbe lépett 12 órás humanitárius tűzszünetet négy órával meghosszabbítsák.

2014.07.26 18:19MTI

A humanitárius tűzszünet közép-európai idő szerint reggel 7 órakor lépett életbe az izraeli erők és a Hamász között, hogy a segélyszervezetek ellássák az ínséget szenvedő polgári lakosságot ivóvízzel és élelmiszerrel.

A nap során Párizsban a tűzszünet 24 órával történő meghosszabbítására szólították fel a szemben álló feleket a gázai konfliktusról tartott nemzetközi tanácskozás részvevői: Laurent Fabius francia, John Kerry amerikai, Frank-Walter Steinmeier német és Philip Hammond brit külügyminiszter, valamint Olaszország, Katar, Törökország képviselői, továbbá Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi főképviselője.

Egyelőre nem ismert, hogy a Hamász elfogadja-e a hosszabbítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.