Gázai konfliktus

12 órás tűzszünet a Közel-Keleten

A Gázai övezetben - helyi idő szerint - 8 órakor tizenkét órás, humanitárius tűzszünet lépett életbe szombaton. Előtte még meghalt négy palesztin gyerek.

2014.07.26 08:15MTI
Forrás: Wikipedia

Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy a "humanitárius fegyvernyugvás" 20 óráig lesz érvényben. Figyelmeztetett ugyanakkor arra, hogy ha palesztin részről visszaélnek a tűzszünettel, és azt az izraeli katonák, illetve az izraeli lakosság elleni támadásra használják fel, nem hagyják azt válasz nélkül.

A tűzszünet kezdete előtt, péntek este két izraeli katona vesztette életét a harcokban, és ezzel harminchétre emelkedett a Gázai övezetben elesett izraeli katonák száma.

Palesztin források szerint a gázai hadművelet kezdete óta az övezetben 846 palesztin halt meg.

Négy palesztin gyerek és négy felnőtt halt meg, illetve tízen megsebesültek a Gázai övezetben végrehajtott izraeli légicsapásban szombat hajnalban, néhány órával a Jeruzsálem és a Hamász radikális palesztin szervezet által beharangozott 12 órás tűzszünet kezdete előtt - közölték palesztin kórházi források.

Az áldozatok házát találat érte a dél-gázai Hán-Juniszban.

A július 8-án kezdődött gázai fegyveres konfliktus kezdete óta ezzel 878-ra nőtt a palesztin áldozatok száma, több mint 5700-an megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.