Közel-Kelet

Az egyiptomi katonák szélsőségeseket öltek meg a Sínai-félszigeten

Egy rajtaütés során az egyiptomi katonák legkevesebb 25 szélsőségest megöltek szombaton a Sínai-félszigeten.

2014.07.26 11:25MTI
Wikipedia sinai

A magát megnevezni nem kívánó nyilatkozó szerint a terrorizmus elleni küzdelem egyiptomi történetében ez volt a leghevesebb hadművelet, amelyet Sejk Zuvejid városnál, az izraeli határ közelében dúlt péntek délutántól a szombat kora reggeli órákig.

A tájékoztatás szerint a fegyveresek a Sínai-félszigeten aktív Anszár Beit al-Makdisz dzsihadista milícia tagjai voltak. A csoport már számos terrortámadást hajtott végre azóta, hogy Egyiptomban a hatalomból elmozdították az iszlamista Mohamed Murszi elnököt.

A biztonsági forrás elmondása szerint a hadsereg a szárazföldön, illetve a levegőből indított támadást a csoport búvóhelyei ellen Sejk Zuvejid térségében.

A rajtaütés válasz volt arra, hogy szélsőséges fegyveresek pénteken két rendőrt meggyilkoltak.

A múlt héten az egyiptomi fővárostól 600 kilométerre délnyugatra, a líbiai határtól nem messze felállított katonai ellenőrzőpontot támadtak meg fegyveresek gránátvetőkkel és gépkarabélyokkal. A támadásban 22 huszonkét egyiptomi határőr halt meg. A merénylet elkövetőjeként az Anszár Beit al-Makdisz jelentkezett.

Az észak-afrikai országban felerősödött a különböző dzsihadista csoportok jelenléte, miután a hadsereg tavaly júliusban elmozdította elnöki tisztségéből az iszlamista Mohamed Murszit. A radikálisok támadásainak célpontjában elsősorban a kormányt támogató biztonsági erők állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.