Orosz kérésre

Körözést adott ki az Interpol az ukrán Jobboldali Szektor vezetője ellen

Orosz kérésre nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az Interpol Dmitro Jaros, a Jobboldali Szektor nevű radikális ukrán szervezet vezetője ellen.

2014.07.25 16:12MTI
Fotó: Interpol

A szervezet fegyveresei fontos szerepet játszottak az 2014. eleji kijevi tüntetéseken. Jaros ellen terrorcselekményekre való nyilvános felbujtás, illetve a média segítségével szélsőséges cselekményekre való nyilvános felbujtás a vád. Az elfogatóparancsot Oroszország kérésére adták ki.

Az orosz Interpol iroda áprilisban jutatta el a Jaros körözésével kapcsolatos okmányokat az Interpolhoz. Az orosz Szövetségi Nyomozó Iroda nyomozati főosztálya "terror- és szélsőséges cselekmények megvalósítására irányuló, a média felhasználásával történő nyilvános felbujtás" vádjával indított Dmitro Jaros ellen büntetőeljárást.

A nyomozók szerint beszédeiben Jaros Oroszország területén elkövetendő szélsőséges cselekményekre és terrorizmusra szólította fel az oroszellenes erőket. Egy moszkvai bíróság Jaros távollétében hagyta jóvá a férfi ellen kiadott elfogatóparancsot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.