Maláj utasszállító

Nem csillapodnak a maláj gépkatasztrófa körüli vádaskodások

Moszkva: ukrán katonai gép repült a maláj utasszállító közelében. Az orosz védelmi minisztérium cáfolja, hogy a szeparatistáknak szállított volna bármit is.

2014.07.21 15:35MTI
Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

- Az orosz védelmi tárca állítása szerint a maláj utasszállító közelében, attól 3-5 kilométeres távolságra egy ukrán harci gép repült, s erre magyarázatot követel Kijevtől.

- Cáfolta az orosz védelmi minisztérium hétfőn, hogy Buk - NATO-kódnevén SA-11 -típusú légvédelmi rakétarendszereket vagy bármilyen más fegyvert szállított volna a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatistáknak.

- Az orosz védelmi tárca hétfői közlése szerint nem észleltek rakétaindítást a maláj utasszállító múlt csütörtöki kelet-ukrajnai katasztrófája idején. A bejelentés szerint az ezzel kapcsolatos dokumentumokat még hétfőn a nemzetközi szakértők rendelkezésére bocsátják, akárcsak azokat az anyagokat, amelyek szerint - mint Moszkva állítja - a maláj utasszállító közelében, attól 3-5 kilométeres távolságra egy ukrán harci gép repült. Az orosz védelmi tárca erre magyarázatot követelt Kijevtől.

Az orosz légtérellenőrzés most nyilvánosságra hozott adatai szerint a maláj Boeing-777-es utasszállító - miután átrepült Donyeck felett - 14 kilométerre eltért a kijelölt útiránytól, majd megpróbált korrigálni - közölte a moszkvai védelmi tárca szituációs központjában tartott sajtóértekezleten Andrej Kartopolov altábornagy, az orosz vezérkar hadműveleti főcsoportfőnökségének vezetője.

- Ukrajna kitart eddigi álláspontja mellett, amely szerint a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatisták Oroszországtól kapták a BUK-M1-es rakétarendszert, minden valószínűség szerint az azt működtető személyzettel - közölte egy ukrán biztonsági forrás hétfőn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.