Már négyszáz halott...

Gázai háború: azonnali tűzszünetre szólított fel az ENSZ BT

Felszólította a feleket, hogy tartsák be a nemzetközi humanitárius jogot, különös tekintettel azokat, amelyek a polgári lakosság védelmére vonatkoznak.

2014.07.21 07:28MTI
Forrás: youtube.com

Azonnali tűzszünetre szólította fel a szembenálló feleket a Gázai övezetben - helyi idő szerint - vasárnap esti rendkívüli ülésén az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

A testület mélységes aggodalommal szólt az összecsapások halálos áldozatainak egyre növekvő számáról.

Az Izrael és a Hamász radikális mozgalom között már két hete folyó harcokban eddig több mint négyszázan vesztették életüket.

A BT két órán át folytatott vitát, zárt ajtók mögött, a Gázai övezetben kialakult helyzetről.

Az ülés után a testület soros elnöke által felolvasott nyilatkozatban a 15 tagország arra is felszólította a feleket, hogy tartsák be a nemzetközi humanitárius jogot, különös tekintettel azokat, amelyek a polgári lakosság védelmére vonatkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.