Gázai konfliktus

Háromnapos nemzeti gyász Ciszjordániában

Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Ciszjordániában vasárnap Mahmúd Abbász palesztin elnök a Gázai övezet ellen indított izraeli támadás áldozatainak emlékére.

2014.07.20 19:54MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

A hadműveletben már több mint 430 palesztin vesztette életét, köztük 112 gyerek és fiatalkorú, 41 asszony és 25 idős ember, és mintegy 3 ezer megsebesült július 8-a óta. Vasárnap, az eddigi leghevesebb harcokban 89 palesztin halt meg - közölte a Gázai övezet egészségügyi minisztériuma.

A palesztin elnök mészárlásnak és háborús bűncselekménynek minősítette egy nyilatkozatban a vasárnap történteket, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy "állítsa le a palesztin nép elleni izraeli agressziót".

A hadművelet célja Izraeli szerint a Gázai övezetből a zsidó állam ellen indított rakétatámadások beszüntetése. A harci cselekmények ellen tüntetés volt Rámalláhban, a palesztin kormány székhelyén és Dzsenínben, Ciszjordánia északi részében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.