Lelőtt maláj gép

A fekete dobozok helye ismeretlen

Az ukrán hatóságoknak nincs hivatalos információjuk a lezuhant Boeing 777-es fekete dobozainak helyét illetően.

2014.07.18 14:10Gőgh Előd

Az ukrán hatóságoknak nincs hivatalos információjuk a lezuhant Boeing 777-es fekete dobozainak helyét illetően - mondta az ukrán nemzetbiztonsági tanács szóvivője az Interfax-Ukrajna ukrán hírügynökségnek.

Ma reggel megtalálták a második fekete dobozt a helyszínen, számoltak be tanúk a Reuters-nek. Az első fekete dobozt csütörtökön a lázadók találták meg.

Ukrajna attól tart, hogy a szeparatisták meg akarják semmisíteni, de nem orosz területen. Mindenesetre, a donyecki népköztársaság önjelölt miniszterelnök-helyettese, Andri Pourkin azt közölte, hogy a fekete dobozt Moszkvába küldték, hogy az adatokat szakértők kiolvashassák.

Hazugság
Az ukrán nemzetbiztonsági tanács szóvivője hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal határos, rész nem teljes vagy lezárható. "Hazugság lenne azt mondani, hogy 100 százalékosan ellenőrizzük a határokat."

Többek között az ausztrál külügyminiszter, Julie Bishop is felszólította a lázadókat Ukrajnában, hogy adják át a Boeing 777-es fekete dobozát a nemzetközi kutatóknak.

Jelenleg a biztonsági nyomozócsoport egy teamje tart Ukrajnába, hogy részt vegyen a baleset kivizsgálásában és hogy a fekete doboz adatait kiolvassa,számolt be a nyomozócsoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.