Megúszta?

Ruby-per: Berlusconit felmentették másodfokon

A hivatali hatalommal való visszaélés és a prostitúcióra való kényszerítés vádja alól is felmentette Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt pénteken a milánói fellebbviteli bíróság.

2014.07.18 14:04MTI
Forrás: YouTube

A bíró által felolvasott ítélet szerint Silvio Berlusconi egyik bűncselekményt sem követte el. Berlusconit 2013 júniusában első fokon hét évre ítélték a Ruby-perben.

Az akkori ítélet szerint a politikus szexuális viszonyt létesített a történtek idején fiatalkorú Karima El Mahroug marokkói lánnyal, ismertebb nevén Szívtipró Rubyval. Franco Coppi Berlusconi védőügyvédje úgy nyilatkozott, a Silvio Berlusconit minden vád alól felmentő ítélet a legoptimistább várakozást is felülmúlta.

Coppi szerint védencét azért mentették fel, mivel többek között bebizonyosodott, hogy Silvio Berlusconi "ha kapcsolatban is állt a lánnyal, tényleg nem ismerte ennek valódi életkorát". Az ítélet részletes indoklását a bíróság három hónap múlva közli.

Silvio Berlusconi pénteken tizenegyedik alkalommal végzett közmunkát a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában, ahol a tavaly adócsalásért jogerősen kiszabott egy éves ítéletét tölti le.

Az otthon kijáratában Berlusconi annyit mondott a felmentését ünneplő rajongóinak, hogy köszöni kitartásukat. Silvio Berlusconi és Ruby viszonyára 2010 májusában derült fény. Rubyt lopásért letartóztatták és a milánói rendőrségre az akkori kormányfő Silvio Berlusconi személyesen telefonált az akkor 17 éves lány szabadon bocsátásáért.

Berlusconi arra hivatkozott, hogy Ruby Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök rokona és letartóztatásából diplomáciai botrány keveredhet. Rubyt ezután Nicole Minetti a Berlusconi vezette volt Szabadság Népe (PdL) párt lombardiai tartományi képviselője vitte el a rendőrségről.

A 2011-ben kezdődött Ruby-per tárgyalásain az olasz törvények értelmében áldozatnak tartott és ezért tanúként meghallgatott Ruby tagadta, hogy Berlusconival szexuális viszonyban állt volna. Beszámolói szerint a Silvio Berlusconi Arcoréban levő villájában rendezett “bunga-bunga”- partik egyszerű vacsorák voltak.

A vád szerint viszont a politikus öt millió eurót fizetett a történtek idején prostitúcióból élő lánynak. Ezt nem sikerült bizonyítani, de a per során kiderült, hogy Silvio Berlusconi a tavalyi évig több mint negyven fiatal nőt tartott ki, akik mindannyian az általa rendezett partik látogatói voltak.

Mariastella Gelmini a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) politikusa megelégedéssel nyugtázta a felmentő ítéletet, amely szerinte véget vet a “Berlusconi lejáratását célzó ügyészi hadjáratnak” és visszaadja a polgároknak a Berlusconiba és főleg az olasz igazságszolgátatásba vetett bizalmát.

Stefano Esposito a balközép Demokrata Párt (PD) politikusa irónikusan úgy kommentálta a bírósági döntést, hogy az ítélet kimondta: Ruby tényleg Mubarak unokahúga volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.