Elkezdődött a Ruby-per

Szívtipró Ruby: "Berlusconi jobban tisztelt, mint bármelyik más férfi"

A milánói fellebbviteli bíróságon pénteken kezdődött a Ruby-per. Első fokon Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt hét évre ítélték hivatali hatalommal való visszaélés és fiatalkorú prostitúcióra kényszerítése miatt.

2014.06.20 14:42MTI
Forrás: YouTube

Az utóbbi áldozata így vallott most, a per folytatásakor: "Berlusconi jobban tisztelt, mint bármelyik más férfi."

Silvio Berlusconi a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke nem volt jelen a másodfokú per első tárgyalásán, már csak azért sem, mert dolgozott: a tavaly adócsalásért jogerősen elítélt politikus pénteken hetedik alkalommal végzett közmunkát a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában.

A Ruby-perben az első fokú ítélet 2013 júniusában született. Ez hat évet szabott ki Silvio Berlusconira hivatali hatalommal való visszaélés és további egy évet kiskorú lánnyal való szexuális kapcsolat miatt. Első fokon Berlusconit örökre eltiltották közhivatal viselésétől is.

A Ruby-per Karima El Mahrougról kapta a nevét. A Szívtipró Rubyként ismert marokkói származású lány 2010-ben több alkalommal is az akkori kormányfő Silvio Berlusconi milánói villájában rendezett partikon vett részt.

A történtek idéjén tizenhét éves Ruby és Berlusconi közötti kapcsolatra azután derült fény, hogy 2010 májusában a lányt lopásért letartóztatták, Berlusconi pedig betelefonált a rendőrségre a lány szabadon engedése érdekében. Karima El Mahroug mindig is tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna Silvio Berlusconival.

A milánói ügyészség bizonyítékai szerint viszont Berlusconi öt millió eurót fizetett a lánynak. Az első fokú eljárás során arra is fény derült, hogy az idén 77 éves Silvio Berlusconi tavaly januárig több mint negyven fiatal nőt tartott el.

"Berlusconi jobban tisztelt engem, mint az összes többi férfi, akivel valaha találkoztam. Nem csinált semmit, ezért kapott hét évet" - hangoztatta a másodfokú per elindulásával egy időben Ruby az Il Giornale napilapnak.

A Berlusconi-család birtokolta újságnak Ruby elmondta, hogy a per tönkretette az életét. Sehol sem talál munkát, "mindenki azt hiszi, ha öt milliót kaptam Berlusconitól, nincs szükségem munkára". A fiatal nő hozzátette, az ügyészség kezdettől fogva azért foglalkozott az ügyyel, mivel rajta keresztül Berlusconit akarták támadni.

Ez az első bírósági tárgyalás, amelyen Silvio Berlusconi úgy szerepel vádlottként, hogy nincs parlamenti mentelmi joga, amelytől tavaly novemberben fosztották meg. Ha másodfokon is megerősítik a hétéves büntetést, Berlusconi elveszítheti a közmunkavégzéshez való jogát és házi őrizetre ítélhetik.

A párhuzamos Ruby2 per másodfokú tárgyalása július közepén kezdődik a milánói bíróságon. Ebben első fokon hét-hét évre ítélték Lele Mora egykori sztármenedzsert és Emilio Fedét a Berlusconi-televíziók volt újságíróját, valamint hat évre Nicole Minettit a FI volt politikusát, akiket azzal vádolnak, hogy ők "szállították" Rubyt és a többi lányt Berlusconinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.