Ukrán válság

Népirtást visz végbe az ukrán hadsereg?

Az ukrán hadsereg tetteinek népirtássá és emberiesség elleni bűncselekményekké nyilvánítását követelik az ENSZ-től és az EBESZ-től az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság oroszbarát szakadár lázadói.

2014.07.16 21:25MTI
Forrás: Wikipedia

"Többször beszámoltunk arról, hogy az ukrán fél folyamatosan megsérti az alapvető nemzetközi normákat és szabványokat, s s mindez mostanra népirtáshoz és kiterjedt humanitárius katasztrófához vezetett" - olvasható a közleményben, amelyet a "Népköztársaságok Uniója", más néven Novorosszija tett fel szerdán a Twitterre.

A közleményről a The Moscow Times című, angol nyelvű orosz honlap számolt be.

A szakadár oroszbarát vezetők ezenkívül ultimátumot intéztek az ukrán hadsereghez, miszerint 24 órán ki kell vonuljanak a Novorossziját alkotó Donyeck és Luhanszk megyékből.

Ukrajnának egy másik szuverén állam határaként kell elismernie Novorosszija határát, és ha bármilyen fegyveres csoport ez utóbbi területén marad, azt "terroristának fogják nyilvánítani, és tagjai ellen ennek megfelelő intézkedéseket hoznak" - szögezi le az orosz honlap által ismertetett közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.