Fegyverkezés

"Önvédelem": 621 millió dollárt ad az USA Izraelnek

A Vaskupola jól vizsgázott az utóbbi napokban, amikor a Hamasz szélsőséges palesztin szervezet sorozatban indított és indít rakétákat izraeli célpontokra.

2014.07.16 06:26MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/cuteimage

Kétszeresére akarja emelni a Vaskupola izraeli rakétaelhárító rendszer amerikai pénzügyi támogatását az Egyesült Államok szenátusának illetékes bizottsága. A költségvetési bizottság védelmi albizottsága kedden jóváhagyta azt a tervezetet, hogy az Egyesült Államoktól 351 millió dollárt kapjon a rövid hatótávolságú rakétákat és aknagránátokat elfogó Vaskupola rendszer.

A Vaskupola jól vizsgázott az utóbbi napokban, amikor a Hamasz szélsőséges palesztin szervezet sorozatban indított és indít rakétákat izraeli célpontokra. Az albizottság a Vaskupolának szánt pénzen felül 270 millió dollárt - összesen 621 milliót - szavazott meg Izrael rakétavédelmének támogatására a védelmi kiadásokról rendelkező törvénytervezet keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.