Gázai konfliktus

Az első izraeli halálos áldozat egy katonáknak ételt osztó civil

Aknatámadás áldozata lett kedden egy gázai átkelőhelynél egy 30 éves civil férfi, aki ételt osztott az izraeli katonáknak: ő a hét napja tartó gázai konfliktus első izraeli áldozata.

2014.07.15 19:41MTI

Az eset az Izraelt a Gázai övezettől elválasztó határ erezi átkelőhelyénél történt, amelyet palesztin fegyveresek aknagránáttal támadtak.

Már csaknem 200 palesztin halt meg a konfliktusban, amelyben palesztin fegyveresek az övezetből rakétákkal és aknavetőkkel támadják Izraelt, az izraeli hadsereg légitámadásokat hajt végre a fegyveresek ellen. Főleg az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszernek köszönhetően keddig egy halálos áldozata sem volt a palesztin rakétáknak Izraelben.

A rendőrségi szóvivő szerint legalább 15-en azonban megsebesültek, köztük több gyerek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.