Metró

Ezért ne menjen be a föld alá!

Hova menekülne egy alagútból, ha kisiklott a metró? Na ugye! Az elmúlt tíz évben ők mind jobban tették volna, ha a felszíni tömegközlekedést választják.

2014.07.15 13:45MTI
Forrás: Wikipedia

2004. október 31. - SPANYOLORSZÁG: Összeütközött két metrószerelvény Barcelona egyik külvárosában, amikor az egyik kocsiszínből kiálló szerelvénybe belerohant egy utasokkal teli kocsi. A balesetnek 52 könnyebb sérültje volt.

2005. január 17. - THAIFÖLD: Százharmincnégyen megsérültek a bangkoki földalattin, amikor két szerelvény összeütközött.

2005. szeptember 9. - SPANYOLORSZÁG: Harminc ember megsérült, közülük négy súlyosan, amikor összeütközött két metrószerelvény Valenciában.

2006. július 3. - SPANYOLORSZÁG: Csaknem harmincan haltak meg, amikor Valencia központjában két állomás között kisiklott egy metrószerelvény.

2006. július 12. - EGYESÜLT ÁLLAMOK: Chicagóban kisiklott és kigyulladt egy metrószerelvény utolsó kocsija, 120 embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

2006. október 17. - OLASZORSZÁG: Rómában az egyik metrómegállóban egy beérkező vonat belerohant egy ott álló metrószerelvénybe. Két utas meghalt és legalább hatvanan - közülük tizenöten súlyosan - megsebesültek.

2007. január 7. - EGYESÜLT ÁLLAMOK: Kisiklott egy metrószerelvény Washingtonban, tizenhat embert kellett kórházba szállítani.

2007. július 5. - NAGY-BRITANNIA: Kisiklott egy zsúfolt metrószerelvény Londonban, több száz utast az alagútból kellett kimenteni.

2007. november 9. - SPANYOLORSZÁG: Húszan sérültek meg, amikor két metrószerelvény összeütközött Madridban.

2008. június 25. - OROSZORSZÁG: Nyolc utas könnyebben megsérült, amikor Moszkvában az észak-dél irányú vonalon kisiklott egy metrószerelvény utolsó néhány kocsija. Összesen nyolcszáz embert menekítettek ki a szerelvényből és a közeli metróállomásról.

2009. június 22. - EGYESÜLT ÁLLAMOK: A washingtoni metróhálózat 33 éves történetének legsúlyosabb balesetében 9-en haltak meg és 80-an megsérültek, amikor egymásba szaladt két metrószerelvény az egyik felszíni metróállomásnál.

2010. február 20. - HOLLANDIA: Amszterdamban egy utasokkal teli metró belerohant az egyik állomáson veszteglő üres metrókocsiba. A balesetben mintegy 25-30 ember sérült meg, ketten közülük súlyosan.

2011. szeptember 27. - KÍNA: Sanghajban a jelzőrendszer meghibásodása miatt egymásba rohant két szerelvény. A balesetben 262 utas sérült meg, közülük húszan súlyosan.

2014. május 2. DÉL-KOREA: - 238 ember sérült meg, amikor Szöul egyik metróállomásán egy érkező szerelvény műszaki hiba miatt belefutott az állomáson álló másik szerelvény végébe. A sérültek közül 43-at szállítottak kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.