Elbocsátás "nemdohányzás" miatt

Kirúgták, mert nem szívott elég cigit

Összeférhetetlenségre hivatkozva azonnali hatállyal felmondott két nemdohányzó beosztottnak egy német vállalatigazgató.

2008.01.09 08:10MTI

"Jobban kedveljük a dohányos munkatársakat" - idézte a Hamburger Morgenpost című lap az igazgatót. "A nemdohányzó kollegák úgy vélték, hogy jogukban áll füstmentes helyiséget igényelni." A munkavállalói igényre azonnali elbocsátás volt a válasz.

"Nálunk állandóan csörög a telefon és sokkal nyugodtabban lehet telefonálni, ha rágyújt az ember" - nyilatkozott a tíz főt foglalkoztató informatikai vállalkozás vezetője. A kirúgott alkalmazottak teljesítményével egyébként elégedett, de mint mondta, "nincs kedvem összeférhetetlen emberekkel bajlódni."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.