Szöul nem viszonozta a tüzet

Észak-Korea ismét lőtte a nyílt tengert

A lövedékek a két Korea közötti tengeri határtól északra csapódtak a nyílt tengerbe, és Szöul nem viszonozta a tüzet.

2014.07.14 07:59MTI
freedigitalphotos.net/jscreationzs

Ismét tüzérségi lövedékeket lőtt ki Észak-Korea a Dél-Koreával határos tengeri területekre - közölte hétfőn Szöul, egy nappal azután, hogy Phenjan feltehetőleg ballisztikus rakétákkal kísérletezett Dél-Korea partjaitól keletre.

A dél-koreai vezérkar egyik illetékese azt mondta, hogy a lövedékek a két Korea közötti tengeri határtól északra csapódtak a nyílt tengerbe, és Szöul nem viszonozta a tüzet. Hozzátette, hogy Phenjan folyamatosan lövéseket ad le a területre.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint Észak-Korea mintegy száz tüzérségi lövedéket lőtt ki. Észak-Korea rendszeresen végez rakétakísérleteket, de az idén sokkal többet a megszokottnál.

Dél-Korea szerint Phenjan február 21-e óta 90 rakétát vagy tüzérségi lövedéket lőtt ki. Ezek közül több mint tíz ballisztikus rakéta volt.

Szöul hétfőn ugyanakkor azt is közölte, Észak-Korea beleegyezett abba, hogy egyeztessenek részvételéről a Dél-Koreában hamarosan megrendezésre kerülő Ázsiai Játékok nevű sporteseményen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.