Rakéták, maradványok, hatóanyagok

Hatalmas volt vegyifegyverraktárat foglaltak el az iraki lázadók

Az iraki lázadók ellenőrzésük alá vontak egy hatalmas volt vegyifegyverraktárat Bagdadtól északnyugatra, ahol 2500 szarintöltetű rakétát, illetve ezek maradványait és más vegyifegyver-hatóanyagokat tárolnak.

2014.07.09 07:17MTI
freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

Az Egyesült Államok szerint a raktár elfoglalása nem jelet különösebb veszélyt, mert a szóban forgó vegyi fegyverek már jócskán veszítettek hatóerejükből, nagyon nehéz volna katonai célokra felhasználni őket.

Mohamed Ali Alhakim, iraki ENSZ-nagykövet tájékoztatta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, hogy "fegyveres terrorista csoportok" június 11-én hatoltak be a muthannai raktárba, és foglyul ejtették a létesítményt védő katonákat. Másnap a raktár egyik vezetője a biztonsági kamerák képernyőjén látta, hogy bizonyos felszerelések eltűntek. Ezután a "terroristák" üzemképtelenné tették a kamerákat - közölte a nagykövet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.