Az amerikaiak bíznak...

Az iraki hadsereg képes megvédeni Bagdadot

"Az iraki erők a főváros körül erősebbek, s e térségben készülnek az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű iszlamista szervezet támadásának elhárítására."

2014.07.03 21:06MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

Az iraki biztonsági erők meg tudják védeni a közel-keleti ország fővárosát, Bagdadot, nem képesek azonban önállóan olyan támadást indítani, hogy kiűzzék a szunnita szélsőségeseket az azok ellenőrzése alatt álló észak- és nyugat-iraki területekről - mondta csütörtökön az amerikai haderő egyesített vezérkarának főnöke.

Martin Dempsey tábornok egy Pentagonban tartott sajtótájékoztatón úgy vélte, hogy az iraki erők a főváros körül erősebbek, s e térségben készülnek az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű iszlamista szervezet támadásának elhárítására. A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter azt mondta, hogy jelenleg mintegy kétszáz amerikai katonai tanácsadó van már Irakban. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem fog részt venni harci cselekményekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.