Belehalt sérüléseibe

Megöltek egy orosz turistanőt Kenyában

Belehalt sérüléseibe egy orosz turistanő, akit fegyveresek támadtak meg vasárnap Mombasában, Kenya nagy kikötővárosában.

2014.07.06 15:36MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

Tom Okoth, a helyi rendőrség egy magas rangú tisztségviselője megerősítette a helyi média korábbi hírét, miszerint az áldozat orosz állampolgár.

Mint mondta, a nő két társával együtt épp az Unesco világörökségi listáján lévő, XVI. századi portugál erődöt, a Jézus-erődöt kereste fel, amikor három fegyveres férfi tüzet nyitott rájuk, majd elragadott tőlük egy fényképezőgépeket és mobiltelefonokat tartalmazó táskát.

Mombasa már volt erőszakos cselekmények színtere az elmúlt hónapokban, egy sor támadást írnak az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő al-Shabaab szomáliai iszlamista mozgalom vagy vele rokonszenvező helyi erők számlájára.

Az iszlamisták megtorlásnak szánják ezeket a kenyai hadsereg szomáliai beavatkozásáért, és júniusban felszólították a külföldi turistákat, hogy maradjanak távol az általuk "háborús övezetté" nyilvánított Kenyától.

Több nyugati ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Ausztrália és Kanada májusban "terrorfenyegetettség" miatt felemelte a Kenyára vonatkozó riasztási szintet, nem tanácsolva az utazást például Mombasába, de általában az idegenforgalmi szempontból népszerű kenyai tengerpart egészére vagy annak egyes részeire sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.