Nőtt az emberrablások száma

Három európait rabolhattak el Líbiában

Az olasz, macedón és boszniai állampolgárok autóját üresen, elhagyatva találták Tripolitól nyugatra, Zuára városban.

2014.07.06 08:48MTI

Valószínűleg elraboltak Líbiában három európai alkalmazottat, akik egy olasz építőipari cégnek dolgoztak az észak-afrikai országban - közölte a helyi kormányzat vasárnap.

Az olasz, macedón és boszniai állampolgárok autóját üresen, elhagyatva találták Tripolitól nyugatra, Zuára városban. Az ottani önkormányzat képviselője úgy nyilatkozott, hogy az európaiakat eltűntként kezelik, és gyanújuk szerint emberrablás történt.

Líbiában az elmúlt időszakban emelkedett az emberrablások száma. Diplomatákat, külföldieket és helyieket is hurcoltak el, ami jól mutatja, hogy a kormány és a parlament nem tudja ellenőrzése alá vonni a félkatonai szervezeteket, amelyek 2011-ben segítettek eltávolítani a hatalomból Moammer Kadhafi akkori vezetőt, de azóta nem hajlandók elismerni a központi szervek fennhatóságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.