Félszáz emberrel akartak végezni

Tömeggyilkosságot tervezett a fiatal pár - elítélték őket

A pár két éve ismerkedett össze a világhálón és igen hamar megértették egymást, mivel hasonlóan kiábrándultak a társadalomból.

2014.06.27 18:37MTI
freedigitalphotos.net/sakhorn38

Tömeggyilkosságot tervező párt ítéltek el pénteken Finnországban. A 24 éves férfi és vele egykorú párja félszáz emberrel akart végezni Helsinkiben az ország legnagyobb egyetemén.

Áldozataikat találomra szemelték volna ki. A helsinkii kerületi bíróság egyebek közt tömeggyilkosság céljából fegyverek, lőszer és vegyi anyagok birtoklásáért, fegyverbolt kirablásának tervéért ítélte Nita-Minttu Tirkkonent 3 év, Josef Andrei Hannut pedig 3 év és egy hónap szabadságvesztésre.

A bírósági iratokból kiderül, hogy a pár két éve ismerkedett össze a világhálón és igen hamar megértették egymást, mivel hasonlóan kiábrándultak a társadalomból.

Közérzeti dühük és keserűségük motiválta őket arra, hogy tömeggyilkosságot tervezzenek, amiről rejtjelezve váltottak elektronikus üzeneteket.

Mégsem ezek buktatták le őket, hanem az, hogy a férfi megpróbált beszervezni az akcióba egy 17 éves lányt, akinek eljárt a szája. A két vádlott ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, hogy a tömeggyilkosságot sohasem követték volna el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.